A szállítmányozás fajtái

A szállítmányozás már ókorban is létező tevékenység volt, mivel voltak olyan kereskedők, akik saját költségükre küldték el a küldeményeiket a vásárlóiknak. A fogalom maga a középkorban terjedt el, mivel az infrastruktúra is fejlődésnek indult. Egyre több árut kellett elszállítani és a kereskedőknek már nem volt kapacitásuk, hogy saját maguk intézzék a szállítást, ezért megbíztak olyan személyeket, akik saját költségükön szállították el az árut. Ezek a személyek aztán később cégeket alapítottak és szélesebb körben tudták megszervezni a szállítmányozást. Az idő múlásával egyre fejlettebb lett az infrastruktúra, így egyre több formában jelent meg a szállítmányozás. Ma már négyféle módon intézhetjük el a szállítmányozást egy megbízható cég segítségével. Mindegyik szállítási formáról írunk egy rövid összefoglalót és mutatunk Önnek egy szállítmányozással foglalkozó céget is, akik megbízhatóak és pontosak.

Egy cég intézheti a szállítmányozást közúton, tengeri, levegőben és vasúton.

A közúti szállítmányozás kiváló megoldás, ha kisebb mennyiségű árut kell elszállítani rövidebb távokon és az idő sem sürget. Nagyobb kockázattal jár, mint a többi szállítási forma, mivel a közúton van a legnagyobb esélye a balesetnek és a forgalom is nagyban befolyásolhatja a pontosságot.

A vasúti szállítmányozást általában akkor szokták alkalmazni, amikor nagyobb mennyiségű árut kell szállítani rövidebb távokra. A vasúti közlekedés teljesen megbízható és a baleseteknek és a technikai problémáknak is igen csekély az esélye, ráadásul környezetbarátabb is, mint a légi, vagy a közúti szállítás. Általában összevonják a vasúti és a közúti szállítmányozást, mivel a síneket nem nagyon lehet mozgatni, így ha egy raktárba kell elszállítani az árut, akkor kamionok bevonása is szükséges. Ezt nevezzük kombinált szállításnak, amikor többféle szállítási módot is bevonunk.

A tengeri szállítmányozás olcsó, környezetbarát és megbízható formája az áru szállításának, azonban nagyon lassú is. Hatalmas mennyiségű rakományokat lehet ilyen módon megmozgatni. Szinte mindig a kombinált fuvarozás része, mivel a kikötőkből kamionokkal szállítják el az árut, vagy a kijelölt raktárakba, vagy a vasútra.

A légi szállítmányozás rendkívül gyors, de nem környezetbarát, és ráadásul még nagyon drága is. Általában csak akkor használják, amikor rendkívül gyorsan kell a rakományt A pontból B pontba szállítani. Ezzel a módszerrel csupán órák alatt megérkezhet az áru a kijelölt raktárakba.

Ezek lettek volna a szállítmányozás fajtái. Számos speditőr cég foglalkozik már szállítmányozással, így nem lehet egyszerű a választásunk. A Sky-Log már hosszú évek óta jelen van a piacon és lelkiismeretesen végzik a munkájukat, segítenek az ügyfeleknek, hogy a lehető legolcsóbb és legbiztonságosabb módot találják meg az adott rakomány elszállítására. Természetesen foglalkoznak mind a négy szállítmányozási móddal is, így ha külföldre szeretné megszervezni rakománya elszállítását, akkor a Sky-Log a Maga cége!

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus