édesítőszerek
Stevia édesítő
A stevia édesítő rendkívül koncentrált, elég belőle néhány cseppet adni az ételekhez, italokhoz, hiszen akár több százszor édesebb lehet a fehér cukornál. A természetes édesítőszerek sorába tartozik, egy dél-amerikai növény levelének kivonata, melyet hagyományosan a gyógyászatban is felhasználnak.
Édes élet cukormentesen
A cukorbetegek és diétázók első és legfontosabb kérdése: mit fogyasszanak a cukor helyett, mivel édesítsenek? Az édesítőszerekről keringő legendák végeláthatatlanok, és mindenkinek van róla véleménye. Azt is gyakran hallhatjuk, hogy akkor már inkább a cukrot válasszuk, az legalább cukorrépából van. Az igazság azonban közel sem ilyen egyszerű.
Kerüljük a műédesítőket!
Újabb fekete pont az aszpartámnak és társainak: akik mesterséges édesítőszerekkel teli italokat fogyasztanak, nagyobb valószínűséggel tapasztalhatnak veserendellenességeket – jelentette a kaliforniai San Diegóban tartott éves gyűlésén az Amerikai Nefrológiai Társaság (ANT).