fruktóz

Információk a gyümölcscukor hatásairól.

A gyümölcscukor, vagy más néven a fruktóz egy természetben is előforduló cukor. Megtalálható a zöldségekben és a gyümölcsökben egyaránt, továbbá a méz is tartalmazza. A fruktóz fogyasztásával betegségek kialakulása, puffadás, emésztési panaszok és a hasmenés is hatékonyan előzhető meg. Alacsony kalória tartalmának köszönhetően kiváló energiaforrás és nem hizlal.

Puffadás, hasfájás: fruktóz?

Ha gyümölcsök fogyasztása után rendszeresen kellemetlen tüneteket tapasztalunk, érdemes utánajárni, mi okozza a panaszokat. A fruktóz felszívódási zavarának általános tünete lehet az étkezések utáni korai teltségérzés, fokozott bélmozgás, bélgázosság, fáradtság, fejfájás, feszültség, frontérzékenység, a koncentrálási képesség csökkenése és izomgörcsök is.

Májkárosodást okozhat a gyümölcscukor-diéta

A magas gyümölcscukor-tartalmú étrend állatkísérletekben gyors májkárosodást váltott ki anélkül, hogy túlsúlyt okozott volna – olvasható az American Journal of Clinical Nutrition aktuális számában. Az étrendi gyümölcscukor (fruktóz) elhízásban és zsíros májdegenerációban betöltött szerepét ellentmondások övezik.

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus