5 TIPP használt monitor vásárláshoz! Avagy mire figyeljünk használt monitor vásárlása esetén!

Mielőtt nagyon belemennénk a részletekbe ejtsünk néhány szót általánosságban a használt számítástechnikai eszközökről. Sokak fejében megszólal a vészcsengő, ha a használt szó beszédtémába kerül, főleg, ha ilyen eszközt vásárolnánk. Miért van ez? Talán rossz tapasztalat, talán csak sztereotípia, de a lényeg, hogy hatalmas lehetőségektől fosztjuk meg magunkat, ha engedünk ezeknek. Nem csak azért, mert a számítástechnikai eszközöknél elég jól kilehet szűrni a csapdákat, hiszen egy használt monitor bőven dolgozhat 15-20 évet is! Tehát nagyon jó minőségű, stabil és letesztelt használt monitorhoz juthatunk hozzá. Persze kell egy megbízható eladó is. Nem véletlen egyébként, hogy a használt monitor Budapest és környékén igen keresett eszköz.
 
Honnan lehet mégis tudni, hogy melyik használt monitor lehet jó a számunkra?
Nem egyszerű válaszolni egy ilyen meghatározó kérdésre, ám ami biztos, hogy le kell tisztáznunk magunkban az igényeket. Sokszor nem csak a számítógépeknél, de a monitoroknál is elragad bennünket a hév, hogy minél jobbat, minél nagyobbat vegyünk. Érdemes azonban átgondolni, hogy valóban szükségünk van-e az elsőre meglátott és rögtön megszeretett monitorra. Ha igen, akkor hajrá. Milyen kérdéseket tegyünk fel, hogy a legjobban jöjjünk ki a vásárlásból?

  • Mennyi pénzünk van az adott monitorra?
  • Milyen környezetben fogjuk használni?
  • A csatlakozó kérdése sem utolsó, mégpedig, hogy a számítógépünkben milyen a bemenet?
  • Milyen arányú legyen? 4:3, 5:4, 16:9?
  • Valamint, hogy mekkora felbontással rendelkezzen?

Nektek is jutott még eszetekbe kérdés? Tökéletes! Akkor ezennel az egyik célunkat el is értük, hiszen fontos, hogy mi magunk lássuk mire is van szükségünk. Egy azonban biztos. Mindig olyan használt monitor legyen a szerelmünk, amelyiket valóban ott és úgy tudjuk használni, ahogy szeretnénk. Abban az esetben, ha nem így teszünk nem, hogy rossz használt monitort vásárolunk, de bosszúsak is leszünk a döntés miatt.
 
Na de miért annyira keresett a használt monitor Budapest és környékén?
Azért, mert az emberek egy része már tudja, hogy a használt nem jelent rosszat! Vagyis, ha ugyanolyan jó minőséget kapnak, mint az újtól, akkor miért fizetnének többet? Néhány szabályt elég betartani, amikor használt monitort veszünk. Fontos ellenőrizni, hogy minden működik-e rajta, bekapcsol-e, van-e érintkezési hiba, illetve, hogy a kép minnősége tökéletes-e. Ha ezek megvannak kicsi esély van arra, hogy vak vágányra futunk.
Sok gyártó van jelenleg a piacon, ezért most összegyűjtöttük a legjobbakat:

  • Eizo
  • Dell
  • Asus
  • LG
  • HP
  • Acer
  • Samsung

Az, hogy kinek mire van szüksége, miben bízik, mikről hallott már azt csak saját maga tudhatja. Érdemes azonban összegyűjteni a tapasztalatokat  másoktól is és így meghozni a végső döntést. A tapasztalatok mellett a fentebbi kérdések is plusz mankót nyújthatnak. Egy érdekességet engedjenek meg. A visszajelzések alapján a legmegbízhatóbb használt monitorok a következők: Eizo, Acer, HP, Samsung.
 
Reméljük elértük a célunkat és kézzel fogható segítséget nyújtottunk a használt monitor vásárláshoz.
 
 

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus