Szavazz gyorsan!

A Hírszőnyeg alapelvei:
  • Gyorsaság
  • Értékelés

24 órán belüli Google indexálás!

Azonnal megjelenítjük a híreket! 24 órán belül indexálja a beküldött tartalmat a Google! Küldd be a cikkeidet és tapasztald a gyorsaságot. Értékeld a híredet és a többi cikket. A megszerzett minősítés alapján kerülnek pozicionálásra a tartalmak.

Penészmentesítő festék

Festés előtti penészmentesítés

Egy festés során elengedhetetlen az előkészítési folyamat. Ha a falfelület nem túl régi, akkor a penész lemosása után elkezdhetjük a penészgátló falfestést. Ez esetben kedvezőnek mondhatjuk a helyzetet, mivel nem kell különösebben bajlódnunk a viszonylag jó állapotú felülettel. Ez jól felismerhető, ha a festék szorosan illeszkedik a falhoz, így csak felületi penészről beszélünk, tehát dolgozhatunk tovább.

A penész eltávolítás módja

A fal előkészítése során el kell végeznünk pár tisztítási folyamatot, melyek a következők lehetnek: különféle szennyeződések és a megtelepedett kártevők, valamint a kiélesedett apró szemcsék eltávolítása. A folyamat során próbáljuk kerülni a kaparás műveletét, mert ezzel a telepesek újabb terjeszkedését idézhetjük elő. Érdemes olyan szereket használni, melyek fungicid anyagot tartalmaznak. Fontos, hogy a tisztítás során a penész fő telepeit eltávolítsuk, különben azok nem kívánatos spórák megszámlálhatatlanságát eredményezhetik. A penész kezelése és eltávolítása során ajánlatos védőfelszerelést felvenni az arcunk elé. Ezután a felületi egyenetlenségeket tömítsük, majd tapaszoljuk be.

Ha a helyzet úgy kívánja, a felületet különféle kémiai beavatkozással tegyük helyre. Vegyük fontolóra azt is, hogy az impregnálás, a mélyalapozás és a vakolat erősítése szükséges-e e szituációban. Ha úgy véljük szükséges, akkor kérjük segítséget vagy tanácsadást a forgalmazótól vagy az üzlet vevőszolgálatán lévő dolgozóktól, esetleg az ebben szakértő festőmestertől.

A penész eltávolítás stratégiai lehetőségei

Mielőtt hozzálátunk a penész gondos eltávolításához, igyekezzünk minél több tárgyat letakarni, amit féltünk a festéktől, a penészirtó szerektől és annak hatásától. A könnyedség érdekében alkalmazzunk festő ragasztószalagokat, és járható vagy létrázható takarófóliákat. Ha rendelkezünk hullámpapírral az is nagy segítséget nyújthat ilyen téren.

A munkafolyamat további részében távolítsuk el a régi festéket acélkaparó és drótkefe segítségével, majd csiszoló-/dörzspapírral tegyük sima felületűvé a falat. Adódik olyan helyzet, amikor a vakolat lemorzsolódik vagy darabjaira esik a téglafalon. Ez esetben nincs más dolgunk, mint visszamenően le kell verni tégláig a régebbi vakolatot és újra fel kell tölteni vakolattal az ilyen területeit a falnak.

 

Legyünk elővigyázatosak az eltávolítás alatt

A szivacsos szerkezetűnek mondható falaknak nagy szívó erejük van, ezért hogy csökkentsük ezt a hatást, szerezzünk be mélyalapozót vagy más telítő anyagokat. Ezeknek az áttetsző anyagoknak nem kell sok idő a gyors száradáshoz, tehát a falfelületnek, melyen dolgozunk természetes légzést ad. Javarészt ezek a szerek a vakolat megkötését segítik elő, de csak abban az esetben, ha a csomagoláson fel van tűntetve, továbbá biztosítják a falfesték tapadását is. Csak előnyünkre szolgálhat, ha ezek a szerek tartalmaznak penészölő hatóanyagot is.

 

Ha a fogyasztó betartja ezen előírásokat, nem kell attól tartania, hogy a penész ismét kiújul otthonában.

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus