A túl szoros cipő

Nem is gondolnánk, hogy a túl szoros cipő milyen komoly károkat okozhat. Egy felnőtt esetében is komoly következményeket okoz a rossz méretű cipő viselése, azonban egy növésben lévő láb esetében még súlyosabbak lehetnek a keletkezett károk.

Ha gyermekünk cipője túl szoros, a kipirosodás és a sebek, a feltört láb komoly fájdalmakat okozhat neki. Hosszútávon azonban egy ilyen cipő viselésekor az egymáshoz szorított lábujjak miatt eldeformálódhat a nagylábujj. Emellett a gyermek járása megváltozhat, a lábfej nem megfelelő elhelyezkedése hatására sajátos terhelést, kapaszkodó lábujjakat és más, káros mozdulatsorokat sajátíthat el, melyeknek rögzülése nem csak a láb fejlődésére, de az egész testtartásra kihathat.

A gyerekcipő feladata a lábtőcsontok stabil tartása, a sarok és a lábujj kényelmes, de nem túl szoros illeszkedésének biztosítása. Ha ez nem valósul meg, gyermekünk mozgása lassabb lesz, de testtartására és közérzetére is kihat a kényelmetlen cipő.

Ha gyermekünk sír, amikor megpróbáljuk ráadni a cipőt, tiltakozik, nem szívesen viseli, esetleg feltűnően sokszor kéredzkedik fel a karunkba, járása esetlenebbé válik, akkor gyanús lehet számunkra, hogy kinőtte a cipőcskéjét.

A cipőméret kiválasztásában segítségünkre lehet a Lurkócipő, mely a supinált szandálok specialistája.

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus